+387 30 519 300 info@gs-tmt.com

EUREM je standardizirani europski EnergyManager program obuke koji uključuje tečajeve, samostalno učenje i praktični rad, u kombinaciji s pristupom europskoj mreži bivših studenata za kontinuiranu razmjenu znanja.

Tijekom tečaja, svaki EnergyManager razvija prosječne mjere s potencijalom uštede od 600 MWh / godišnje za svoju tvrtku. Polaznici uče opisati tehničke i financijske aspekte svojih mjera na standardiziran i sažet način, kako bi olakšali donošenje odluka na razini upravljanja. U prosjeku se provede oko 75% tih mjera, a daljnje se provode kasnije.

Razvijen u projektu SAVE II u razdoblju 2003.-2005., te dalje razvijan dijelom uz pomoć EU programa i nacionalnih fondova, dijelom vlastitim sredstvima pružatelja obuke, tečaj se od tada redovito nudi (trenutno u 27 zemalja svijeta) sada broji više od 5000 bivših učenika. Uglavnom rade u industriji i kao energetski konzultanti/revizori, ali i u uslužnom i javnom sektoru.

Rekuperacija topline iz procesa proizvodnje strojeva za obradu metala u Bosni i Hercegovini.

Stručno usavršavanje potiče korištenje energetski učinkovitih tehnologija i doprinos zaštiti okoliša.

Glavni razlozi za uvođenje energetskog menadžera u pojedina poduzeća su različiti. Iako neke tvrtke već pokušavaju primijeniti mjere za uštedu energije, još uvijek postoje potencijali za smanjenje troškova u tom segmentu, što u konačnici rezultira jačanjem konkurentnosti poduzeća i pridonosi zaštiti okoliša.

Od 2019. godine EUREM program stručnog usavršavanja po prvi put u Bosni i Hercegovini implementira Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini.