+387 30 519 300 info@gs-tmt.com

Misija je svakog studenta osposobiti za rad. Počevši od manje složenih radova prema složenijima. Zadovoljstvo i povjerenje naših polaznika, te vodeća pozicija u području obrazovanja CNC programera i zavarivača, naš je cilj.

“U Mješovitoj srednjoj tehničkoj školi Travnik danas je svečano otvoren moderno opremljen kabinet za praktičnu nastavu, namijenjen za obuku budućih CNC programera i operatera.

Kabinet je otvoren na inicijativu i financijsku potporu tvrtki “Strojotehnika” iz Zagreba i “GS-tmt” d.o.o. iz Travnika koji sa ovom školom imaju višegodišnju uspješnu saradnju. U opremanje kabineta svim potrebnim softverom “Strojotehnika” je uložila 500.000 eura, dok je “GS-tmt” d.o.o. iz Travnika renovirala i opremila prostor, kupila svu potrebnu hardversku opremu, te osigurala nastavnika sa svim potrebnim znanjem za izvođenje nastavnog programa. Mješovita srednja tehnička škola Travnik dobro sarađuje sa Tvornicom mašina GS-TMT, gdje učenici obavljaju praksu, a nakon završetka školovanja ostaju u firmi.

Akta, akta.ba, URL: “https://www.akta.ba/vijesti/sveti-primjer-u-travniku-privreda-i-skola-prate-potrebe-trzista-rada/126890”, (25.-11. -2020.)